ОШ "Карађорђе"

Јове Илића 2, Вождовац

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД

ШКОЛСКЕ 2022/ 2023. ГОДИНЕ

Поштовани родитељи/други законски заступници,
Захваљујемо Вам се што сте исказали заинтересованост за упис деце у нашу школу.

Упис у основну школу обавезан је за децу рођену од  1. марта  2015.  до 1. марта  2016. године.

Деца рођена између 1. марта  и 1. септембра 2016. године, а чији родитељи желе да она пођу раније у школу, могу да се пријаве за проверу спремности за полазак у први разред.

У школу се може уписати и дете старије од 7 година и 6 месеци, ако због болести или других оправданих разлога није уписано у школу.

Потребно је да родитељи/законски заступници преко портала е-Управа изврше пријаву детета за упис у основну школу (на порталу www.euprava.gov.rs   биће доступна услуга  еЗаказивање термина за упис и тестирање детета крајем марта 2022. године ).

Документацију потребну за упис детета прибављаће школа електронским путем: извод из матичне књиге рођених, пријаву места становања за дете, док се потврда о завршеном предшколском програму коју издаје вртић прилаже накнадно.

Важна напомена: 

  • Обавезан лекарски преглед је предуслов за упис детета у први разред
  • Потребно је Уверење (до издавања уверења – Потврда) предшколске установе о похађању предшколског програма

Чланом  55. Став 17., 18. и 19. Закона о основном образовању и васпитању (“СЛ. Гласник РС “, бр. 55/13, 101/17,27/18 и 10/19) прописано је да је школа дужна да упише свако дете са подручја школе, а да може да упише и дете са подручија друге школе, на захтев родитеља, у складу са просторним и кадровским могућностима школе.

Молимо све родитеље који би желели да им дете похађа нашу школу (први разред школске 2022/2023. године) , а који територијално не припадају нашој школи, да своје захтеве (молбе) за упис у први разред доставе секретару школе до 01.02.2022. године. С обзиром на епидемиолошку ситуацију у земљи, захтеве можете доставити и путем имејла на адресу:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Упис у средње школе

Кликом на слику или линк овде сазнајте све о упису у средње школе 2022/2023. године.
upismm

Copyright © 2022 High School Rights Reserved.