#

ученички блог

Имам само једну планету

24.04.2023.

Планета Земља није једина у Соларном систему,али је једина која је погодна за живот и у великој мери насељена. Има много зеленила и кисеоника и многи су захвални јер имају тако лепо место за живот,али има и оних незахвалних који загадјују природу градјењем фабрика,сечом дрвећа и крчењем шума да би се направила насеља.

Зашто се радујем екскурзији?

15.02.2023.

Данас ћу вам причати о екскурзијама. Све почиње дан пре… Школско звоно је зазвонило… Брже боље трчим кући са ветром под ногама у журби да се пакујем. У пртљаг улазе друштвене игре, разне грицкалице, слаткиши и разноразне џиџабиџе. Обузима ме узбуђење јер једва чекам да сутра устанем и кренем на ексурзију.

Зашто волим српски језик?

12.02.2023.

Српски језик и језик народа је основа наше културе. Помоћу матерњег језика показујемо љубав највoљенијима, волимо их, захваљујемо се, честитамо, свађамо се и миримо, једном речју-живимо.

Европска недеља програмирања

18.10.2022.

Ученици Вук Гојовић и Мирослав Кецић нас уводе у свет HTML, CSS и JavaScript програмирања. Они ће током ове школске године ажурирати школску веб страницу "ученички блог" путем едитора за кодирање Dreamweaver. На линку Видети више можете погледати активност наше школе у току недеље програмирања.

Зашто је важно бити писмен?

Лана Ђурић 6/3

Почетак историје и настанак првих цивилизација везани су за једно од највећих открића тог времена – проналазак писма. Помоћу њега људи су успевали да забележе и сачувају своје идеје и искуства.

Зашто је важно бити писмен?

Марта Врањковић 6/2

На столу је још гомила успомена са овогодишњег летовања. Међу њима је и мали камен из Комана. Летос смо посетили стару породичну кућу моје прабабе. Била је једина девојчица у породици са шесторицом дечака. У то време, живот на селу је изискивао напоран рад.