#

Молекул је кул

18. март 2023.

У сарадњи са Хемијским факултетом Универзитета у Београду, BASF је у Србији покренуо међународни пројекат бесплатних хемијских лабораторија за децу „Kids’ Lab”, чиме је Србија постала 36. земља у свету у којој се овај едукативни програм организује. Пројекат траје током читаве школске године и у Србији се реализује под слоганом „Молекул је кул”.

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2023/2024. ГОДИНЕ

01. март 2023.

Овим обавештењем одговорићемо на сва питања у вези са важним догађајем за вас и ваше дете, уписом у школу – ко се уписује у први разред школске 2023/2024. године, како се заказују термини уписа и тестирања деце, која је процедура уписа и која документација је потребна.

Такмичење из програмирања

05. март 2023.

Окружно такмичење из програмирања је одржано у недељу 5. 3. 2023. године са почетком у 10:00 часова. Ученици 6. разреда наше школе Огњен Рајковић и Александар Цветојевић су се пласирали на државно такмичење. Честитамо! Коначни резултати окружног такмичења на линку сазнај више.

Општинско такмичење из географије

12. март 2023.

12.02.2023. године је одржано општинско такмичење из географије у нашој школи.
Тест 7. разред: овде
Тест 8. разред: овде
Кључ 7. разред: овде
Кључ 8. разред: овде
Коначни резултати: овде

Цвеће за моју маму

08. март 2023.

Ученици 3/2 часове српског језика, музичке и ликовне културе посветили су дан мамама, као продукт настао је филм "Цвеће за моју маму". https://animoto.com/play/HItOtb6EHau0LwH8Id5MvA

Упис у први разред

март 2023.

У први разред основне школе уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година. Време у које школе врше упис деце у први разред није утврђено прописима, али је период од почетка априла до краја маја сваке године у школској пракси традиционално намењен упису деце у наредну школску годину.

Ђачки дневник

24. феб. 2023.

Ученици наше школе изразили су жељу да се баве новинарством, истраживањем и монтирањем прилога, неки од њих највише воле мале екране, а како је све то изгледало погледајте у првој епизоди „Ђачког дневника ОШ Карађорђе”.

Такмичење „Демус”

20. феб. 2023.

Дана 20.02.2023. године у Музичкој сколи „Петар Коњовић” одржано је такмичења у соло песми. Ученице 3-3 освојиле су прво место и представиће Општину Вождовац песмама: „Милкина кућа” (староградска), „Лаку ноћ” (класична песма, Брамс) и дует „Села Мара на камен студени” (народна). Ментор-учитељица Слађана Жарић Мартинов

„Школа без насиља”

23. феб. 2023.

Безбедно окружење и стимулативна средина један су од најважнијих задатака школе. Наша школа део је пројекта „Школа без насиља” и свакодневно ради на унапређивању услова рада. Поводом међународни дан борбе против вршњачког насиља који се обележава сваке године, последње среде у фебруару, у нашој школи реализовали смо низ активности у оквиру часова.

Угледни час – Међународни дан матерњег језика

21. феб. 2023.

Наставница српског језика Анђелка Ногуловић са одељењем 5/3 реализовала је угледни час са темом Међународни дан матерњег језика. Час је назван „Играјмо се речима” са акцентом на групни рад, откривање и развијање језичког богатства сопственог језика, уочавање пренесеном значења речи и развијање свести о значају очувања матерњег језика.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

21. феб. 2023.

Данас се обележава Међународни дан матерњег језика. Генерална скупштина Унеска прогласила је 1999. године Дан матерњег језика, као сећање на студенте који су 21. фебруара 1952. године убијени у Даки, у источном Пакистану, данас Бангладешу, јер су протестовали зато што њихов матерњи језик није проглашен за званични.

Даривање – израз љубави

14. феб. 2023.

Дана 14.2.2323. године одржан је угледни час у одељењу 1/4. С обзиром да се овога дана преклапају два празника, Дан заљубљених и Св. Трифун, учитељица и наставница верске наставе изабрале су да направе заједнички час, погледајте како је било.

„Дан безбедног интернета“

07. феб. 2023.

Министарство информисања и телекомуникација Републике Србије одржало је 7.2.2023. године конференцију „Дан безбедног интернета 2023” поводом обележавања Међународног дана безбедног интернета у Палати Србија.

Наши спортисти

10. феб. 2023.

Ученици наше школе још једном су показали да су спремни за врхунска спортска достигнућа у будућности. У просторијама општине Вождовац награђени су за успехе на општинским такмичењима. Честитамо!

„Брзином до звезда”

09. феб. 2023.

Манифестација „Брзином до звезда” спада у најмасовнија такмичења за ученике основних школа. Циљ пројекта је промоција спорта и физичке активнсоти међу основцима и популаризација атлетике као основне спортске дисциплине. Како су најбржи ученици 3. и 4. разреда достигли звезде, погледајте у видеу.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

08. феб. 2023.

У нашој школи 8. фебруара одржано је школско такмичење рецитатора за старије разреде, а 9. фебруара за млађе разреде. Било је велико интересовање за ово такмичење и у млађим и у старијим разредима. Морамо да истакнемо да су сви овогодишњи кандидати били одлични и да је било веома тешко изабрати најбоље рецитаторе.

Како смо прославили школску славу Светог Саву

27. јан. 2023.

Дана 27. 1. 2023. год. у холу наше школе обележена је школска слава Свети Сава. Светосавска академија је почела у 12 часова резањем колача уз вокалну изведбу „Тропара“ ученика петог разреда и наставнице Тање Карастојковић.

Тематска недеља

05. феб. 2023.

Ученици 3/3 са учитељицом Слађаном Жарић Мартинов, реализовали су тематску недељу у којој су на часовима природе и друштва учили о нашој традицији. Организовали су изложбу старих ствари и сваки ученик је имао прилику да каже нешто о предмету који је донео. Посетили су и Педагошки музеј где су имали организовану радионицу.

Новогодишња је срећа за сву децу највећа

26. дец. 2022.

26. 12. 2022. реализован је угледни и јавни час на нивоу већа трећег разреда. Тема „Новогодишња је срећа за сву децу највећа” - Како се слави Нова година у свету? Сви ученици 3. разреда, су учествовали и били веома мотивисани и расположени. Владала је весела и празнична атмосфера.

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА!

30. дец. 2022.

Основна школа „Карађорђе” жели срећну Нову годину и Божићне празнике свим ученицима, запосленим, родитељима, свим пријатељима и партнерима школе. Прославимо нове почетке!

Нова година куца на вратима...

27. дец. 2022.

27. децембра 2022. у школи је традиционално организован НОВОГОДИШЊИ МАСКЕНБАЛ. Сви ученици су учествовали и били веома расположени. У холу школе, у трајању од једног сата, организоване су музичке игре за ученике трећег и четвртог разреда. Проглашена је и нај маска.

Не прљај! Рециклирај!

26. дец. 2022.

У сарадњи са канцеларијом Јапанске владе и JICA ALUMNI организације Србије, организован је час у циљу неговања и тазвијања еколишке свести код ученика. На тему екологије и заштите животне средине са ученицима 1/1 разговарала је гђа Александра Вучинић, председница JICA ALUMNI Србије (запослена у Министарству заштите животне средине).

Зашто смо још посебни?

22. дец. 2022.

Наши најмлађи ученици одржали су час лепог понашања и на креативан начин поручили како треба да бринемо о другима, кућним љубимцима и себи. Осмислили су, креирали, а затим и закачили постере дуж дрвореда у улици како би свима скренули пажњу шта значи бити фин! Није тешко бити фин!

У посети Војној академији

децембар 2022.

На позив начелника др Срђана Благојевића, посетили смо Војну академију. За овај обилазак, пријавило се 28 ученика наше школе који су били у пратњи помоћнице директора Оливере Кошанин и наставника физичког и здравственог васпитања Срђана Крсмановића.

Браво децо, ви сте наш понос!

15. дец. 2022.

Ученици наше школе још једном су положили испит из хуманости, оценом 10. У наставку погледајте како.

Такмичење из програмирања

10. дец. 2022.

У суботу, 10. децембра 2022.год одржана је друга рунда квалификација за окружно такмичење из програмирања. Ученик Вук Гојовић 7/1 у обе рунде такмичења освојио је 466 поена, а ученик Александар Цветојевић 6/2 у обе рунде такмичења освојио је 450 поена. Честитамо и желимо срећу у даљем току такмичења!

Дан школе

02. дец. 2022.

Ове године Дан школе обележили смо 2. децембра. Дан смо започели спортским активностима. Након спортског дела, приказана је свечана приредба која је после више година за тему имала лик и дело вође Првог српског устанка, „Команданта од Сербије” и „Вожд” српског народа Ђорђа Петровић – Карађорђа. Снимак приредбе постављен је на youtube каналу школе.

Такмичење из математике

10. дец. 2022.

У петак, 10.децембра у нашој школи одржано је школско такмичење из математике. Учествовало је укупно 119 ученика. О коначним резултатима и пласману на општинско такмичење ученике ће обавестити њихови предметни наставници. Задатке и решења можете погледати на линку сазнај више

Није тешко бити хуман

5. дец. 2022.

Наша школа се прикључује акцији прикупљања помоћи за дечака Огњена Капату, оболелог од леукемије. Позивамо Вас да још једном покажете оно што нас најбоље описује – велику хуманост и да подржимо млади живот.

Дан толеранције

16. нов. 2022.

Међународни дан толеранције обележава се 16. новембра широм планете. Погледајте шта су радили наши ученици у оквиру радионице Вршњачког тима.

Дан примирја у Првом светском рату

11. нов. 2022.

Позивамо Вас да 14.11.2022. године, присуствујете приредби коју су припремили ученици наше школе, у холу школе, са почетком у 13:30 часова.

Речи које соколе!

новембар 2022.

Ученици 5. и 6. разреда наше школе, на часовима медијске писмености, са наставницом српског језика и књижевности др Бојаном Тешић, обрађивали су тему лепог понашања и речи

Није тешко бити хуман!

новембар 2022.

И ову школску годину започели смо хуматитарном акцијом у оквиру „Дечје недеље” сакупљајући слаткише и здраву храну за наше другаре из „Свратишта”.

Паметно и безбедно

новембар 2022.

Ученици наше школе били су гости на предавању у оквиру Београдског сајма књига, а под називом Паметно и безбедно.

130 година од рођења Иве Андрића

01. нов 2022.

Ученице: Андријана Жижић 7/2, Елена Видљиновић 7/2, Мина Вучковић 7/2 су направиле презентацију о нашем једином нобеловцу Иви Андрићу.

Дечија недеља

09. окт 2022.

Дечија недеља одржана је од 03. до 09. октобра 2022. године под слоганом "Шта детету треба да расте до неба?!"

Европска недеља спорта

10. октобар 2022.

Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије. Циљ је развој спорта и физичке активности.

Обавештење за ученике 8. разреда

26. септембар 2022.

Правилник о изменама Правилника о програму завршног испита у основном образовању и васпитању.

Европски дан језика

27. септембар 2022.

Обележили смо Дан европских језика у школи.

Срећан почетак школске године!

01. септембар 2022.

Уживајте у сваком тренутку, сваком новом открићу, негујте разумевање, пријатељство, слогу, поштење, толеранцију, не заборавите да је знање моћ коју вам нико не може одузети.

Обавештење

01. септембар 2022.

Обавештење о одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа која се односи на утврђени модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе почевши од 01.09.2022.

Препоручене мере превенције COVID-19 у школама и установама ученичког и студентског стандарда

01. септембар 2022.

Опште мере превенције заразних болести укључујући и COVID-19 се обавезно примењују без обзира на епидемиолошку ситуацију

Полазак у школу

01. септембар 2022.

Драги ученици и родитељи. Полазак у школу почиње 01.09.2022. Часови за ученике од 1-4. разреда почињу у 8:00, а за ученике од 5-8. разреда у 14:00. Пријем првака је 01.09.2022. у 10:00, а листа ће бити објављена 31.08.2022. у 12:00.

Пријатељи деце општине Вождовац

25. април 2022.

Жири је прегледао и оценио 240 приспелих цртежа на традиционални конкурс Пријатеља деце "У сусрет Васкрсу". Највећи број приспелих радова је постављен на наредном линку: https://www.facebook.com/watch/?v=1607036122997848, а рад ученице, 4 разреда наше школе, Ленке Дрезгић је награђен. ЧЕСТИТАМО!

Буди хуман

20. Мај 2022

Одељење 5/3 са својом разредном Славицом Петровић, 21. априла имало продајну хуманитарну акцију и сав приход смо уплатили дечаку и девојчици из фондације БУДИ ХУМАН.

Слава Богословије Светог Саве

9. Мај 2022

У понедељак 9. маја 2022. године ученици одељења 6/3 који похађају верску наставу су са наставницом Наташом Пољак присуствовали свечаној академији поводом славе Богословије Светог Саве. У крипти Храма Св. Саве уприличен је програм у оквиру кога су најбољи ученици читали своје радове, приказан је филм о историјату Богословије, а хор Мокрањац је заједно са хором Богословије извео неколико пригодних композиција.

Градско такмичење из биологије

15. мај 2022.

На градском такмичењу из биологије наши ученици постигли су следећи успех: Ђурић Лана 5-3 ПРВО МЕСТО, Брајковић Милена 5-2 ДРУГО МЕСТО, Врањковић Марта 5-2 ТРЕЋЕ МЕСТО, Митић Леда 5-1 ТРЕЋЕ МЕСТО, Јанко Мијаиловић 6-1 ТРЕЋЕ МЕСТО, Вукица Коцев 6-1 ТРЕЋЕ МЕСТО. ЧЕСТИТАМО!